volg ons op Facebook Pagina Twitter Pagina

Actueel - Dagblad van het Noorden maakt reportages over Het Dorpshotel

Het zijn vaak bekende bedrijven, die als spil van het dorp fungeren: het plaatselijke hotel. Verslaggevers van Dagblad van het Noorden portretteren deze zomer zulke hotels in Groningen en Drenthe. Aflevering 3: Hotel Het Wapen van Drenthe in Roden.

Het Dorpshotel #3 Het Wapen van Drenthe in Roden: ‘Sommige stenen staan hier al heel lang’

De grond onder hotel Het Wapen van Drenthe weet eigenlijk niet beter. Zo’n 230 jaar geleden stond op die plek, midden in het dorp, al een herberg.

Drie generaties van de familie De Vries stonden (en staan) aan het roer van het hotel. Eerst oma Roelie, toen haar zoon Rudi met zijn vrouw Dineke en sinds een jaar of tien runt kleinzoon Bart samen met zijn moeder het hotel.

Hoewel De Vries een heus horecageslacht is, loopt de geschiedenis van de familie niet helemaal parallel aan die van het hotel. ,,Klopt. Mijn schoonouders hebben het hotel in 1964 overgenomen van de familie Van der Molen’’, legt Dineke uit. ,,Zij hadden eerst hiernaast, waar nu de bakkerij is, een boerderij annex café. Op een gegeven moment werden achter het huis wat caravans geplaatst voor mensen die om verschillende redenen tijdelijk onderdak zochten. Zo is het idee van een hotel ontstaan. En mijn schoonmoeder zei altijd dat ze het hotel van de buren zo mooi vond, omdat er zo’n mooi terras bij zat.’’

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Cookies

We gebruiken cookies om content te personaliseren en om ons websiteverkeer te analyseren.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen