volg ons op Facebook Pagina Twitter Pagina

Agenda - Rodermarktfeestweek, The Cajun & America partyband: “Cochon Bleu”

Rodemarktfeestweek, vrijdag 22 september 2017

Cochon Bleu, live vanaf 21:25 uur in het Grand café

Cajun & Americana partyband op 22 september bij Het Wapen van Drenthe in Roden!

Pigge, Kraai, Clu en Droeze, de vier eigenzinnige muzikanten van Cochon Bleu, hebben twintig jaar lang geslepen aan hun gezamenlijke muzikale uitingen. Na honderden optredens en het uitbrengen van zes, meer dan goed ontvangen albums zijn ze geworden tot wat ze nu zijn – één van Nederlands meest sprankelende cajun/folk/americana bands.

 

Krachtig meerstemmig zangwerk, accordeon, gitaren, mandoline, viool – in feite alles met snaren – dat zijn de tools. Alles ondersteund en bijeengehouden door een zeer to the point ritmesectie. Pure cajun muziek was ooit het uitgangspunt, maar al werkend en spelend werden veel andere invloeden geabsorbeerd waardoor geleidelijk aan een eigen stijl werd ontwikkeld. Twee dingen zijn echter gebleven: de Franse teksten en de onontkoombare energie.

 

Iedereen die al eens getuige is geweest van hun optredens zal gemerkt hebben dat alles met een heel apart gevoel voor humor wordt overgoten. Dit veroorzaakte al veel reuring op menig festival zoals Zwarte Cross, Folkwoods, EuroSonic, Noorderzon, De Parade en Oerol, en op gerenommeerde podia zoals Paradiso.

 

Wat de pers in de loop der jaren zol over Cochon Bleu heft geschreven:

“…Cochon Bleu, een uiterst energieke liveband met met een prachtige mengeling van muzikaliteit en feest…“

“…één van de _jnste en meest eigenzinnige muziekgezelschappen van Groningen…“

“…ongekend speelplezier en een overdosis aan energie…“

“…De leukste cajunplaat van 2013…“

“…Cochon Bleu is Neêrlands best bewaarde cajungeheim..“

 

Het vaste muziekprogramma van “Music @the Corner” bij Het Wapen van Drenthe is normaal de laatste vrijdag van de maand maar in verband met de Rodermarktfeestweek is het een week naar voren geschoven. Cochon Bleu opent de feestweek op vrijdag 22 september bij Het “Wapen van Drenthe” om 21:25 uur en de entree is gratis.