volg ons op Facebook Pagina Twitter Pagina

Agenda - Live muziek: Hillbilly Hayride

Music @the Corner: Hillbilly Hayride

Hillbilly Hayride is een bluegrass band uit het zuiden van Nederland. De naam verklapt eigenlijk genoeg! Naast old time originals vermaken ze hun publiek graag met footstomping bluegrass uit minder ver vervlogen tijden.

Verder zijn ze niet vies van een beetje zoetsappige hillbilly. Ook al zingen ze over gebroken harten, drank en andere ellende, van deze muziek word je vrolijk! Van The Carter Family naar de Hackensaw Boys, via Dolly Parton weer terug naar Old Crow Medicine Show. Yeeha roepen mag best.

Op het podium gáát Hillbilly Hayride ervoor. Met een aanstekelijk enthousiasme serveren ze deze muziek zoals het hoort: puur en oprecht. Meerstemmige vocalen maken het geluid van de banjo, mandoline, contrabas, gitaar, ukelele en lapsteel compleet.

Dat de bandleden zich kunnen inleven in deze muziek van het Amerikaanse platteland, is eigenlijk niet zo gek. Op de lapsteel kapper na, komen ze regelrecht uit de Peel. Moonshiners worden gewoon jeneverstokers! Een hayride was het oogstfeest bij het naar binnen halen van de eerste baal hooi. Wat is nou het verschil met een aspergefeest? We’re Gonna Raise A Ruckus Tonight!

Inmiddels heeft de band een paar mooie festivals op naam staan: Cajun Moon, Parkfest, Johnny Cash Memorial Show en Nirwana Tuinfeest. Ook traden ze op in Café Wilhelmina, de Bosuil in Weert en de Effenaar te Eindhoven.

Het vaste muziekprogramma van “Music @the Corner” bij Het Wapen van Drenthe is normaal de laatste vrijdag van de maand maar in verband met de Rodermarktfeestweek is het een week naar voren geschoven. Hillbilly Hayride opent de feestweek op vrijdag 20 september bij Het “Wapen van Drenthe” om 21:25 uur en de entree is gratis.

Cookies

We gebruiken cookies om content te personaliseren en om ons websiteverkeer te analyseren.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen