volg ons op Facebook Pagina Twitter Pagina

Agenda - Live muziek: Supersonics

Supersonics

Een eclectische mix van rock & roll, blues, Americana, rockabilly en country

Supersonics is als band opgericht begin 2016 in Eindhoven door 4 ervaren roots muzikanten (rockabilly, rock & roll, blues, jazz, country).  Zanger / gitarist Pascal Snijders, op dat moment nog actief bij The Taildraggers werd gevraagd door gitarist Jeroen van Delden om een nieuwe band op starten, samen met John Hofmans en John Rietberg. Voorwaarde van het nieuwe avontuur was dat het 100% eigen werk moest gaan worden en niet één bepaald roots genre moest gaan zijn. Eerlijke en pure Amerikaanse rootsmuziek met oog voor melodieën en teksten.

Pascal Snijders begon met het schrijven van de eerste nummers, waarbij het vooral belangrijk was dat het melodische nummers werden met oog voor goede lyrics en een originele hook, niet het standaard rock & roll pakket. De muziek laat zich dan ook breed uitmeten qua stijl, met invloeden van Elvis en Gene Vincent tot Waylon Jennings, van Buddy Holly tot Merle Haggard, Creedence Clearwater Revival tot Restless…. met een Beatles hook hier en daar. Teksten die verder gaan dan de standaard Rock & Roll songteksten, over winnen en verliezen, goede en slechte tijden, maatschappelijk kritisch maar ook gewoon over liefde.

Op een bepaalde manier zou je kunnen zeggen dat Supersonics haar eigen stijl heeft gevormd, een eigen genre binnen de roots muziek.  Een eclectische mix van rock & roll, blues, Americana, rockabilly en country. Kenmerkend voor de sound zijn de twee verschillende leadgitaren, een Gretsch hollow-body en een Telecaster, waardoor het geheel fris en gevarieerd klinkt, doch met stevige drums en pompende contrabas. Melodie en ritme gaan hand in hand.

De “Supersonics” spelen op vrijdag 22 februari 2019 in het grand café van “Het Wapen van Drenthe” in Roden. Aanvang 21:25 uur en de entree is gratis.

Cookies

We gebruiken cookies om content te personaliseren en om ons websiteverkeer te analyseren.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen