volg ons op Facebook Pagina Twitter Pagina

Agenda - Live Muziek: Sweet Mary Jane

Live Muziek: Sweet Mary Jane

Sweet Mary Jane, samen meer dan 100 jaar op het podium, een power-trio geformeerd rond frontman Fred van Willigen.

De band is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock uit de jaren 60 en 70.  De band maakt al een aantal jaren naam in de blues-scene en staat stevig genoteerd als op 1 na meest geboekte blues-act van Nederland (bron: Dutch Blues Foundation).

 

Een groot aantal eigen songs en covers van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix is kenmerkend voor het repertoire. In september 2018 is de EP Underwater World in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door  een promotietour langs vele radiostations.

Fred, op de gitaar en zang, speelt al 50 jaar in bands en speelde o.a. in voorprogramma’s van Golden Earring,  Sandy Coast, Rory Gallagher en Luther Allison. Ook zat hij in de Brinta Brotsers, samen met Willem Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Met EXP (Jimi Hendrix coverband) (Rotterdam), was hij te zien in VPRO-televisie programma Reiziger in Muziek. Nu is Fred naast Sweet Mary Jane nog actief bij The Headless Roosters en Room Six. Ton, op de Bas en zang, speelt al 40 jaar in diverse bands waarvan de laatste 20 jaar regelmatig met Fred samen bij o.a. Blue Spirit, EXP, Monterey, Headless Roosters en nu Sweet Mary Jane. Lars, op de Drums en zang, de Benjamin van het gezelschap. Student aan het conservatorium van Haarlem. Speelt al 14 jaar in diverse bands, is een veel gevraagde sessiemuzikant en drumleraar.

Zodra de mannen het podium betreden ontstaat er een wervelende show waar de energie vanaf spat. Ze houden niet van ingewikkeld, het motto is “All You Can”

Sweet Mary Jane speelt op vrijdag 30 augustus in het grand café van “Het Wapen van Drenthe” in Roden. Aanvang 21:25 uur en de entree is gratis.

Cookies

We gebruiken cookies om content te personaliseren en om ons websiteverkeer te analyseren.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen