volg ons op Facebook Pagina Twitter Pagina

Agenda - Mark Olson & Ingunn Rinvold (aanrader)

Mark Olson & Ingunn Rinvold Live

 

Music @the corner gaat internationaal met de Amerikaanse
singer-songwriter Mark Olson!

Mark is één van de oprichters van de legendarische countryband “The Jayhawks”. Nu doet hij samen met zijn Vrouw Ingunn het Drentse Roden aan voor een live concert bij “Het Wapen van Drenthe” op 13 oktober a.s.

 

Er zijn maar weinig muzikanten die het alt.country- en americana-genre zo nadrukkelijk hebben beïnvloed als Mark Olson. Mijlpalen als ‘Hollywood Town Hall’ (1991) of ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) zijn tijdloze meesterwerken. Olson tourt al weer enkele jaren met de Noorse zangeres en multi-instrumentaliste IngunnRingvold. Samen met haar maakte hij inmiddels 2 albums ‘Good-bye Lizelle’ (2014) en ‘Spokeswoman of the Bright Sun’ (september 2017).

 

Mark Olson is geboren en opgegroeid in Minnesota in een familie van voornamelijk boeren en onderwijzers. Sinds zijn twaalfde is hij bezig met muziek en instrumenten en is voor het grootste deel autodidact. Hij maakt in zijn composities en live performances graag gebruik van alternatieve stemmingen en unisono zang gevolgd door harmonieën. Hij woont nu in de Californische woestijn met zijn vrouw Ingunn Ringvold. Mark en Ingunn touren bijna elke jaar internationaal.

 

Mark Olson & Ingunn Ringvold  spelen op vrijdag 13 oktober 2017 in het grand café van “Het Wapen van Drenthe” in Roden. Aanvang 21:25 uur en de entree is gratis.