U heeft nog tot en met 30 oktober 2022 om de prijswinnende tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië‘ in het Drents museum te bezoeken. Deze internationale archeologietentoonstelling toont de indrukwekkende geschiedenis en cultuur van Armenië en heeft deze week de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs gewonnen. Dit is een publieksprijs. Stemmers bleken in het Drents Museum vooral onder de indruk van de presentatie, de uitleg en de bijzondere kunstschatten.

Aan de hand van circa 160 kostbare archeologische voorwerpen – voor een groot deel nog nooit in Nederland te zien geweest – neemt de tentoonstelling de bezoeker mee op reis door de fascinerende vroegste geschiedenis van Armenië. Verschillende topstukken uit het History Museum of Armenia in Jerevan zijn voor de tentoonstelling naar Assen. Gouden en zilveren sieraden en bekers, wapens, aardewerken potten en bronzen beeldjes van dieren en krijgers dompelen u onder in de rijke geschiedenis van Armenië.

In het midden van de tentoonstelling verrijst de berg Ararat. Deze beroemde heilige berg ligt dan wel in Turkije en niet in Armenië, maar de Ararat en de kleine republiek in de Zuidelijke Kaukasus zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een van de topstukken in de tentoonstelling is een reliek met een houtfragment van de Ark van Noach, die na het zakken van het water van de zondvloed op het Ararat-gebergte gestrand zou zijn. 

Deze bijzondere tentoonstelling ook bezoeken nu het nog kan?
Ons hotel ligt een klein half uurtje rijden vanaf het Drents museum.

Reserveer direct een kamer