Ralph de Jongh en band

 

Een concert van Ralph de Jongh en zijn muzikale vrienden is zonder enige terughoudendheid een geweldig bluesfestijn.

 

Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Zijn lijf en leden worden ook de muziek als hij ze speelt. Hij speelt geen muziek, maar wordt muziek en het publiek is getuige van een niet aflatende,verbazingwekkende energie die uit al zijn poriën stroomt als hij optreedt.

De manier waarop Ralph in de muziek kruipt, dit beleeft en over kan brengen is ongekend. Ralph’s muziek ontstijgt het gemiddelde blues-verhaal. In 2004 werd hij opgepikt door Harry Muskee, die Ralph’s talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby& The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde.

 

Ralph is één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is. Hij is twee keer winnaar geworden van de Dutch Blues Challenge, was twee keer met zijn band bij De Wereld Draait Door en hij speelde op Zwarte Cross. Jarenlang verzorgde hij als solo act het voorprogramma van Cuby& The Blizzards, Normaal en Waylon.

 

Ralph speelt met zijn band vrijdagavond (26 november 2021) in “Het Wapen van Drenthe” in Roden. Aanvang 21:25 uur en de entree is gratis.