29 december 2023 is een buitengewone dag vol actie en avontuur. Drenthe 200, dé ultieme mountainbike-marathon van 200 kilometer, wordt dan gereden en het belooft een spektakel te worden waarbij adrenaline en doorzettingsvermogen de hoofdrol spelen. De start en finish van dit evenement zijn in Roden, op 200m van ons hotel!

Wat is Drenthe 200?

Drenthe 200 is niet zomaar een mountainbike-evenement; het is een ware uitputtingsslag die de deelnemers meeneemt op een epische reis door de schilderachtige landschappen van Drenthe. Deze marathon begint om 06.00 uur in het bruisende centrum van Roden. De deelnemers fietsen over bemodderde paden en single tracks door maar liefst zes Drentse gemeenten, over heide, door bossen en natuurgebieden. De deelnemers hebben tot middernacht de tijd om de 200 kilometer te voltooien. Toch worden de eerste deelnemers al rond 13.30 uur aan de finish in Roden verwacht!

Hotel Drenthe 200

De start en finish is op slechts 200 meter van het hotel! Hotel Het Wapen van Drenthe in Roden biedt u de perfecte uitvalsbasis als u deelneemt aan deze stoere tocht. Vóór en na de Drenthe 200 kunt u bij ons ontspannen en tot rust komen. Slaap goed in onze comfortabele kamers, geniet van heerlijke maaltijden in ons restaurant en laat u verwennen door ons vriendelijke personeel. 

Reserveer direct een kamer

Toeschouwers Drenthe 200

De start- en finish van de Drenthe 200 is in het centrum van Roden aan de Brink (vlakbij ons hotel). Hier kunt u de deelnemers aanmoedigen bij de laatste meters van dit zware parcours. En wilt u zelf even opwarmen en bijkomen? Ons restaurant is de gehele dag open voor bijvoorbeeld koffie, thee of warme chocolademelk met iets lekkers, lunch, soep, borrel of diner!

Lees meer over het restaurant

Hop into mega wins at Roo casino! Australia's top gaming choice!