Duurzaamheid in ons hotel

Bij Hotel Het Wapen van Drenthe zijn we toegewijd aan duurzaamheid en streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We zetten ons in om energie te besparen en verspilling te verminderen.  Hieronder krijgt u een beeld van onze inspanningen en wat u zelf kunt doen om bij te dragen als gast van ons hotel.
Door samen te werken geniet u van een comfortabel én milieuvriendelijk verblijf in Hotel Het Wapen van Drenthe.

Onze inspanningen

Voorbeelden van duurzaamheid in het hotel

  • Onze koelkasten worden, als deze niet worden gebruikt, uitgeschakeld met behulp van tijdschakelaars, waardoor onnodig energieverbruik wordt voorkomen.
  • Op de hotelkamers hebben we intelligente thermostaten geïnstalleerd die de verwarming regelen. Na een half uur van inactiviteit wordt de instelling van de verwarming automatisch verlaagd naar 15 graden. Op deze manier verminderen we onnodig energieverbruik. In de koudere maanden zorgen we er natuurlijk wel voor dat u bij aankomst in een aangenaam verwarmde kamer arriveert.
  • Daarnaast streven we ernaar om het gebruik van plastic verpakkingen en producten tot een minimum te beperken. We moedigen onze gasten aan om bewust om te gaan met deze materialen en indien mogelijk te kiezen voor herbruikbare alternatieven.

Helpt u mee?

Wanneer u bij ons verblijft, nodigen we u uit om deel te nemen aan onze inspanningen voor duurzaamheid:

  • Door uw handdoeken meer dan een keer te gebruiken, helpt u ons water en energie te besparen.
  • Als u een kamer met airconditioning heeft, vragen we u vriendelijk om deze niet onnodig aan te laten staan. Door bewust om te gaan met het gebruik van airconditioning kunnen we ons energieverbruik verminderen en tegelijkertijd een comfortabele omgeving voor al onze gasten behouden.
3-sterren familiehotel
Uitstekende, persoonlijke service
Gratis, beveiligd WiFi-netwerk
Gratis parkeren
Vanaf € 45,00 per kamer per nacht

Hop into mega wins at Roo casino! Australia's top gaming choice!