Over het wapen van drenthe

Drie generaties

Drie generaties

Bij Het Wapen van Drenthe in Roden is het gemakkelijk genieten. Bij ons voelt u zich direct thuis. Dit komt door de huiselijke sfeer en de oprechte gastvrijheid die u zult ervaren.

Onze nuchtere mentaliteit vindt u in alles terug. We houden niet van moeilijk doen, we willen dat u geniet. U zorgt voor het goede gezelschap, wij doen de rest…. En dat al 3 generaties lang!

230 jaar gastvrijheid

Zo’n 230 jaar geleden stond op de plek van Het Wapen van Drenthe, midden in het dorp, al een herberg. Sommige stenen staan hier dus al heel lang. Maar door de jaren heen heeft het bedrijf niet stilgestaan. Het aantal hotelkamers werd uitgebreid en gemoderniseerd, het terras is vernieuwd en uitgebreid en in 2020 heeft het restaurant een volledige make-over gekregen. Alles om mee te gaan met de tijd en steeds in te kunnen spelen op de wensen van onze gasten.

Lokale verbinding

Lokale verbinding

We vinden het belangrijk om samen te werken te werken met andere bedrijven in onze omgeving. Zo helpen we elkaar én kunnen we onze gasten al het moois van de regio laten beleven. Zo werken wij in het restaurant bij voorkeur met verse seizoensproducten van lokale leveranciers, zoals ‘t Vishuys Roden en de Zuivelhoeve. Onze boutique hotelkamers zijn allemaal anders ingericht naar een thema, aansluitend bij de omgeving en Het Wapen van Drenthe. En als u in het hotel verblijft informeren wij u natuurlijk graag over alles wat u in de omgeving van Roden kunt zien en doen, van wandelroute, tot museum- of saunabezoek!

Waar al het moois samen komt

Waar al het moois samen komt

Bij Het Wapen van Drenthe komt al het moois samen: voor een gezellige avond uit, een nachtje weg, een heerlijke vakantie in eigen land of een  onvergetelijk feest:

Twee mooie provincies om te ontdekken
We liggen op de grens van Groningen en Drenthe, waardoor u al het moois van beide provincies vanuit ons hotel kunt ontdekken.

Levendige gezelligheid & heerlijke rust
De unieke ligging midden in het levendige dorp Roden brengt gezelligheid met zich mee, maar u fietst ook zo de rustige, bosrijke omgeving in voor prachtige fietstochten.

Heerlijk zonnig terras & sfeervol restaurant
U kunt bij ons een heerlijke avond uit: bij mooi weer natuurlijk eerst een drankje op het gezelligste terras van Drenthe en daarna lekker lang tafelen in ons restaurant.

Mooie gerechten & heerlijke wijnen
In het restaurant combineren de heerlijke gerechten met lokale ingrediënten perfect met de wijnen van onze uitgebreide wijnkaart.

Feesten & slapen onder één dak
Ook voor uw feest of bijeenkomst bieden wij alles onder één dak: gezellige zaal, uitstekende verzorging van uw gasten en desgewenst kunt u blijven slapen in ons hotel.

Comfortabel & milieuvriendelijk verblijf
Bij Hotel Het Wapen van Drenthe zijn we toegewijd aan duurzaamheid en streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. 

Hop into mega wins at Roo casino! Australia's top gaming choice!