In de kop van Drenthe

Hotel Het Wapen van Drenthe ligt op de grens van Groningen en Drenthe in het levendige dorpje Roden. Vanuit het hotel ontdekt u al wandelend of fietsend het typisch Drentse landschap van De Kop van Drenthe. Ook zijn er vele culturele uitstapjes mogelijk; bezoek bijvoorbeeld het nabijgelegen UNESCO Werelderfgoed Kolonie van Weldadigheid Veenhuizen, het Groninger Museum, het Drents Museum, het Hunebedcentrum en/of Geopark de Hondsrug (UNESCO). Of wat denkt u van een gezellig dagje winkelen in Groningen of Assen en heerlijk naar de sauna?

Tip: Bekijk ook de agenda met leuke activiteiten in de komende maanden!

Roden

Roden heeft een levendig centrum met een veelzijdig winkelaanbod. Hier vindt u natuurlijk de bekende winkels maar ook verschillende boetiekjes met een uniek aanbod. Uit gewinkeld? Dan heeft u in Roden ruime keuze aan restaurants en terrasjes voor een lekkere kop koffie, goede lunch of smakelijk diner.

Ot en Sien

Roden is ook het dorp van Ot en Sien. Ot en Sien zijn de twee kleuters die een hoofdrol spelen in de boeken van de in Roden geboren onderwijzer Hindericus Scheepstra. Hun avonturen speelden zich af rond het historische centrum van Roden. Tegenwoordig spelen Ot en Sien nog altijd een hoofdrol in Roden; U vindt hier een standbeeld van Ot en Sien, kunt oud kinderspeelgoed uit de tijd van Ot en Sien bekijken in museum Kinderwereld of plaatsnemen in het oude klaslokaal van meester Scheepstra in het Scheepstrakabinet. Het Scheepstrakabinet heeft ook een leuke Ot en Sien wandeling uitgezet. U kunt deze gratis downloaden: Ot en Sien wandelroute.

In ons hotel kunt u zelfs overnachten in een ‘Ot en Sien’-hotelkamer! Bekijk onze hotelkamers

Wandelen

Naast de Ot en Sien-wandelroute zijn er in Roden nog diverse andere mooie wandelroutes te volgen. En ook in de omgeving zijn vele wandelroutes. Bijvoorbeeld door de natuurgebieden De Onlanden, een groot gebied van moeras, graslanden, houtwallen en petgaten, het Fochterloërveen of het Noordsche Veld. In het Noordsche Veld herinneren grafheuvels, een urnenveld en prehistorische akkers aan ver vervlogen tijden. Ook in Boswachterij en gevangenisdorp Veenhuizen is het prachtig wandelen.

  Fietsen

  Een uitstekend onderhouden fietsknooppuntennet, gecombineerd met bijzondere afwisselende landschappen en typisch Drentse dorpen, nodigt u uit rondom Roden te komen fietsen. Ons hotel ligt vlakbij knooppunt 35. Met de knooppunten kunt u gemakkelijk uw eigen fietsrondjes samenstellen.

  Heeft u liever een kant-en-klare fietsroute? Kies dan bijvoorbeeld voor de Boom- en beekdalroute (pdf) een route van 56 km vanaf ons hotel naar o.a. gevangenisdorp Veenhuizen of de Meren en madenroute (pdf), een route van 39 km langs het Paterswoldsemeer en Leekstermeer.

  Bij ons hotel kunt u natuurlijk uw e-bike opladen. Maar tegenwoordig zijn ook onderweg overal oplaadpunten beschikbaar. Vaak bij een horecagelegenheid, zodat u zelf ook even op kunt laden…

  Bekijk ook ons fietsarrangement

  Wellness & Sauna

  Rondom Roden zijn meerdere fraaie Wellness & Sauna-centra. In Peize vindt u het bekende Sauna en Thermen SpaWell, voorheen Beauty & Sauna Peize, en in Zevenhuizen kunt u terecht bij Wellnessresort De Waterlelie.

   Hop into mega wins at Roo casino! Australia's top gaming choice!