Hotel het Wapen van Drenthe in Roden

In hotel Het Wapen van Drenthe komt al het moois samen! De unieke ligging midden in het levendige dorp Roden brengt gezelligheid met zich mee, maar u fietst ook zo de rustige, bosrijke omgeving in voor prachtige fietstochten. Het hotel ligt op de grens van Groningen en Drenthe, waardoor u al het moois van beide provincies vanuit ons hotel kunt ontdekken. Eenmaal weer terug in het hotel kunt u een heerlijke avond bij ons vullen: bij mooi weer natuurlijk eerste een drankje op het gezelligste terras van Drenthe en daarna lekker lang tafelen in ons restaurant. Geniet van mooie gerechten die prachtig combineren met de wijnen van onze uitgebreide wijnkaart. Op avonden met live muziek is het nog lang gezellig, voordat u uw comfortabele hotelkamer weer opzoekt… Bij Hotel Het Wapen van Drenthe bent u er echt even helemaal uit!

Tip: Bekijk ook onze aantrekkelijke hotelarrangementen!

Reserveer direct voor de beste prijs

Waarom Het Wapen van Drenthe

3-sterren familiehotel
Uitstekende, persoonlijke service
Gratis, beveiligd WiFi-netwerk
Gratis parkeren
Vanaf € 45,00 per kamer per nacht

Kleinschalig familiehotel sinds 1965

Hotel het Wapen van Drenthe is een kleinschalig, 3 sterren familiehotel met een rijke historie (sinds 1965) en modern comfort. Hier wacht u een warm welkom en persoonlijke service door familie de Vries en het vaste team medewerkers.
Bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van de mensen die u voorgingen? Bekijk hier de reviews die wij mochten ontvangen.

Luxe boutique kamers & comfort kamers

Het kleinschalige familiehotel bestaat uit 15 hotelkamers, waarvan 8 boutiquekamers en 7 comfortkamers. Alle kamers zijn voorzien van een gratis, beveiligd WIFI netwerk, moderne badkamers met douche en/of bad en bijna alle kamers hebben een balkon of terras. De kamers op de 1e verdieping zijn bereikbaar met een lift. De boutique kamers zijn in december 2018 gerestyled en ingericht naar een thema passend bij Roden en Het Wapen van Drenthe. De gerenoveerde boutiquekamers hebben ook airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een koelkast.

Lees meer over de hotelkamers

Smaakvol ontbijtbuffet

U begint de dag goed met een compleet ontbijtbuffet in ons restaurant. Bij goed weer mag u ook ontbijten op het terras.
Speciaal voor onze zakelijke gasten starten wij al vroeg met het ontbijt: op maandag t/m vrijdag kunt u al ontbijten vanaf 07.00 uur, de andere dagen vanaf 08.00 uur. Indien u nog eerder wilt ontbijten, voorzien we u graag van een ontbijt- en/of lunchpakket.

VERNIEUWD RESTAURANT

met uitgebreide wijnkaart

In ons brasserie-restaurant met huiskamergevoel kunt u gezellig zitten. We bieden u een gevarieerde menukaart met diverse voor-, hoofd- en nagerechten. Of kies voor een proeverijmenu van 2 tot 5 gangen en laat u verrassen door onze chef. Chefkok Peter werkt bij voorkeur met verse seizoensproducten van lokale leveranciers, zoals ‘t Vishuys Roden en de Zuivelhoeve. Ontdek onze uitgebreide wijnkaart met 33 verschillende wijnen, waarvan 20 soorten wijn per glas verkrijgbaar zijn. Natuurlijk de populaire en bekende wijnen, maar ook een mooie selectie nieuwe wijnen.

Tip: bestel een proefplankje met 3 verschillende glazen wijn.

Verblijven in de Kop van Drenthe

 

Vanuit het hotel ontdekt u al wandelend of fietsend het typisch Drentse landschap van ‘De Kop van Drenthe’ met bos, heide en een fraai stroomdalgebied. Bezoek bijvoorbeeld Landgoed Mensinge bij Roden met een authentieke havezate, zeshonderd jaar oude grachten, heide, vennetjes, bos en fluitende vogels. Het Noordsche Veld werd al in de prehistorie bewoond. Hier herinneren grafheuvels, een urnenveld en prehistorische akkers aan die ver vervlogen tijd. U bent ook dicht bij UNESCO Werelderfgoed Kolonie van Weldadigheid Veenhuizen, aangelegd door bewoners van de toenmalige pauperkolonie.  En er zijn nog veel meer culturele uitstapjes mogelijk, zoals het Groninger Museum of het Drents Museum, het Hunebedcentrum en het Geopark de Hondsrug (UNESCO).

kamer boeken

Hop into mega wins at Roo casino! Australia's top gaming choice!