Tot en met 26 augustus 2023 wordt de adembenemende theatervoorstelling ‘Het Pauperparadijs’ in Veenhuizen gespeeld. Laat u meevoeren naar het verleden en ontdek een van de meest dramatische en verborgen geschiedenissen van Nederland. Combineer een comfortabel verblijf in ons hotel met een bezoek aan deze onvergetelijke theatervoorstelling.

 

Over de voorstelling

In de 19e eeuw heerste er immense armoede in ons land. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden gedwongen om naar Drenthe te reizen, waar ze een heropvoeding zouden krijgen. Wat oorspronkelijk bedoeld was als een idealistisch experiment om armoede uit te roeien, mondde uit in een tragedie van ongekende proporties.

Tijdens de voorstelling ‘Het Pauperparadijs’ wordt het aangrijpende verhaal van Teunis verteld, een Amsterdamse weesjongen die samen met zijn zusje Aagje naar de gestichten van Veenhuizen wordt gedeporteerd. Hij verlangt naar een weg terug naar huis, maar raakt verliefd op Cato, de dochter van een bewaker. Hun verboden liefde en hun ongelijke strijd tegen het gezag maken hun leven ondraaglijk. Uiteindelijk wagen ze een vluchtpoging.

Wat deze voorstelling zo bijzonder maakt, is dat het zich afspeelt op de plek waar deze tragische geschiedenis daadwerkelijk heeft plaatsgevonden: een van de paupergestichten in Veenhuizen. Bereid u voor op een indrukwekkende en aangrijpende ervaring die nog lang in uw geheugen gegrift zal blijven.

 

Hotel vlakbij Veenhuizen

Ons hotel ligt slechts 13 km van het gevangenismuseum, waar de voorstelling plaatsvindt.

Voor en na de enerverende avond in het openluchttheater kunt u heerlijk ontspannen bij Hotel het Wapen van Roden. Ons comfortabele hotel biedt u de perfecte uitvalsbasis om Groningen en Drenthe te ontdekken. Laat u verwennen in onze stijlvolle kamers, geniet van de gastvrijheid van onze medewerkers en proef de heerlijke gerechten met bijpassende bieren en wijnen in ons restaurant.

Deze bijzondere tentoonstelling ook bezoeken nu het nog kan?

Bestel direct uw tickets voor de voorstelling

Reserveer direct een kamer

Hop into mega wins at Roo casino! Australia's top gaming choice!